2012. január 18., szerda

Organic Mission SUPRAKIDS - Jelenlegi ára: 7 000 Ft

SUPRA KIDS™
750ml
A gyermekek szükségletei eltérnek a felnőttekétől, mivel a gyorsan növekvő szervezet, a fejlődő szervrendszerek speciális tápanyagokat igényelnek. Ezt a szempontot vette figyelembe az Organic Mission a gyermekek számára kifejlesztett fermentált itala formulázásakor. Az idegrendszer, az agy, a szem egészséges fejlődéséhez szükséges tápanyagok nagyobb mennyiségben találhatók meg bizonyos növényekben és az azokból készült kivonatokban.
Ezen növények és kivonataik fogyasztása teljesen biztonságos módon juttatja be a hatóanyagokat a szervezetbe, mivel élelmiszerként évszázadok, évezredek óta szolgálják a nemzedékek egészséges fejlődését.
 
Goji berry (Lycium barbarum, kínai farkasbogyó)
A Himalája lejtőin, Ningxia tartományban tradicionális , nagy becsben tartott növény. A farkasbogyó legendája és az ősi kínai orvoslás feljegyzései 5000 évre nyúlnak vissza. Gyümölcsét már évezredek óta használják a tradicionális kínai gyógyászatban. Shen Nung, a nagy népi gyógyító a világ első, Kr. e. 475 körül kiadott gyógyszerkönyvében már említést tett a farkasbogyóról.
A kínai farkasbogyót régóta nemzeti kincsnek tekintik a kínaiak, az olimpiai edzők titkos fegyverként használják olimpiai aranyérmek megszerzéséhez.
Az 1980-as évek közepén a Ningxia Táplálkozástudományi Intézet biokémikusai a kínai farkasbogyó (amit az őslakos kínaiak Goji bogyónak neveznek) analizálásakor azt találták, hogy az egy valóságos vitaminbomba egy gyümölcs alakjában. Tömegének több mint 15%-át fehérjék alkotják, a farkasbogyó legalább 33 esszenciális ásványi anyagot és nyomelemet, 18 aminosavat és tekintélyes mennyiségű krómot tartalmaz. Vitamintartalma páratlanul magas, amelyet egy független amerikai laboratórium analízise is megerősített:
67-szer több B1 vitamint (tiamint) tartalmaz, mint a barna rizs,
2-szer annyi B3 vitamint (niacint) tartalmaz, mint az élesztő
3-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs
5-ször annyi kálciumot tartalmaz, mint a nyers karfiol
2-szer annyi béta-karotint tartalmaz, mint a nyers spenót
 
Emellett az egyik legerősebb természetes antioxidáns gyümölcs, az ORAC értéke 27-szerese a vörös szőlő és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének!
Méltán érdemelte ki a „ superfood” („ szupertápanyag” ) elnevezést, amelyet a több száz elvégzett klinikai vizsgálat a legmesszebbmenőkig megerősített.
 
Papaya (Carica papaya)
A Közép-Amerikát megszálló spanyolok az „ angyalok gyümölcsének” nevezték mennyei íze miatt. Nem csak az íze miatt figyelemreméltó ez a gyümölcs, hanem magas enzimtartalma (papain és bromelain) miatt is, amelyeknek szerteágazó egészségügyi hatásai régóta ismertek. C-vitaminban és karotinoidban szokatlanul gazdag, valamint arginin és carpain tartalma is kiemelkedő. Az arginin a férfi nemzőképesség megtartásában is szerepet játszik. Számos növényi rostféleség mellett fibrint is tartalmaz, amely ritkaságszámba megy a növényvilágban. Hatással lehet az emésztésre, szívműködésre, valamint a bél egészséges baktériumflórájának helyreállítására és megőrzésére. A rostok a vastagbélben képesek megkötni toxikus anyagokat, így fogyasztása ebből a szempontból is előnyös lehet. A papain és bromelain enzimek élettani hatása nagyon jól ismert, további, egészségre gyakorolt hatásuk felderítése jelenleg is intenzív kutatások tárgya. A papaya az egyik leggazdagabb likopinforrás.
Sárgarépa (Daucus carota)
A sárgarépát egy szakértői csoport a világ 10 legegészségesebb élelmiszernövényei közé sorolta, mivel a béta-karotin, az A-vitamin provitaminja a legnagyobb mennyiségben a sárgarépában található meg a széles körben használt növényeink közül. Az ókori görögök és rómaiak gyógyszerként tisztelték és használták. A szem, a bőr és a tüdő egészséges fejlődéséhez, a tökéletes látáshoz a béta-karotin nélkülözhetetlen. A megfelelő karotinoid és egyéb tápanyag bevitele befolyásolja a felnövekvő gyermek felnőttkori egészségét is. A sárgarépa növényi rostjai főleg a vastagbélben fejtik ki jótékony hatásaikat, és befolyásolják más, az egészség és a tápanyagok felszívódása szempontjából fontos mikroorganizmusok szaporodását.
Fekete áfonya (Vaccinium angustifolium)
Az észak-amerikai indián törzsekben használják a legrégebben a gyermekek fejlődésének elősegítése és az idősek egészségének megőrzése céljából. A fekete áfonya tápanyagai és növényi hatóanyagai több szerv fejlődését és funkcióját segíthetik, a világ élelmiszernövényei közül az egyik leggazdagabb antioxidánsokban, amelyek sejtvédő hatásuknál fogva segítenek megőrizni a szervezet egészséges működését, hatással vannak az egészséges felnőtt szervezet kifejlődésére. Leginkább a szem, az agy, a szív, az emésztőrendszer működésére ható komponensei ismertek, de fogyasztásával fokozható a szervezetet potenciálisan károsító anyagok semlegesítése, kiválasztása és kiürítése is. Az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmaz pektint, egy oldható növényi rostot, amely segítheti a bélbaktériumok szaporodását.
Guava (Psidium Guajava)
A guava egy körte formájú trópusi gyümölcs, amelynek omlós húsa rózsaszín vagy fehér. 5-ször több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Jelentős mennyiségben található benne A-vitamin, az idegrendszer fejlődéséhez elengedhetetlen B-vitaminok, vas és folsav, valamint létfontosságú ásványi anyagok és növényi rostok is. Az egészséges bélműködés támogatásában betöltött szerepét évszázadok óta ismerik. A szervezet optimális fejlődéséhez szükséges anyagok egész tárházát tartalmazza. A „ napi egy alma távoltartja az orvost a háztól” mondás a trópusokon így hangzik: „ napi egy guava az érési szezonban távoltartja az orvost a háztól egész évben”.
Zöld tea (Camellia sinensis)
Fogyasztásának hagyományai Keleten a kultúra bölcsőjéig nyomon követhetők, csakúgy, mint orvosi felhasználásának nyomai., amelyek a sebgyógyításon keresztül a vércukorszint szabályozását és az emésztés segítését is magukba foglalják. A Kissa Yoyoki (A Tea Könyve), amely 1191-ben íródott, részletesen ecseteli a tea fogyasztásának jótékony hatásait az 5 legfontosabb szervre, különös tekintettel a szívre. Az utóbbi évtizedekben a nyugati orvostudomány számos tudományos és klinikai vizsgálatot indított a zöld tea fogyasztásának régóta hangoztatott jótékony élettani hatásainak tisztázása céljából. A felsorolt hatásokért a polifenolokat tették felelőssé, amelyek közül talán a legtöbbet tanulmányozott katechin, az epigallokatechin gallate (EGCG) található meg legnagyobb mennyiségben a zöld teában és a belőle készült kivonatokban.
ORGANIKUS alapanyagok
ENERGIADÚS, VEGYSZERMENTES, GENETIKAILAG NEM MANIPULÁLT
A felhasznált alapanyagok minősége alapvetően meghatározza egy termék minőségét. Ez fokozottan igaz a táplálékkiegészítőkre, mivel ebben az esetben a termék biológiai hatékonysága az összehasonlítás mércéje. Csak a legjobb minőségű alapanyagokból lehet a leghatékonyabb termékeket előállítani. Csak az organikus termesztéssel előállított „ bio“ alapanyagokról mondható el, hogy nem terhelik a szervezetet a nagyüzemi mezőgazdaság által használt vegyszerekkel, nem tartalmaznak genetikai kísérletezéssel manipulált fajokból származó alapanyagokat. Az organikus termesztésből származó alapanyagok hatóanyagtartalma és biológiai értéke kimagasló.
PROBIOTIKUS tápanyagok
ÉLŐ, BIOTRNASZFORMÁLT, NEM SZINTETIKUS
A pro-biotikus szó szerint azt jelenti : "életért való". A fermentáció, mint a táplálékok átalakításának ősi módja egyidős az emberiséggel. A növények számára a talaj tápanyagai is mikroorganizmusok segítségével lesznek hozzáférhetőek. Nem kevesebbre képesek, mint az élettelen anyagot élővé, az élő számára felhasználhatóvá alakítják. A magyar nyelv csodálatosan fejezi ki ezt a folyamatot, amikor az ilyen átalakításra képes sejteket „ élesztő” sejteknek nevezi. Nagyra értékeljük az élet csodáját, amelyet minden tudásunk ellenére soha nem sikerült laboratóriumban előállítani vagy reprodukálni. Ha az összes Nobel-díjas tudásával és az örökkévalóság határtalanságával rendelkeznénk, gondolja-e bárki is, hogy képesek lennénk élettelen anyagból élőt létrehozni?
Az élet első képviselői, ezek a mikroszkopikus életformák az élő és élettelen anyagok határán állnak és a szervetlen anyagok felvételével és átalakításával olyan táplálékot hoznak létre, amely évezredekig fenntartotta az emberiséget. Soha nem ettünk tisztított, izolált vagy mesterségesen előállított vitaminokat, ásványi anyagokat vagy „ csupasz” molekulákat. Az élő táplálék több, mint a szervetlen alkotóelemek puszta összege. Mint ahogy az ENSZ 1999-es római jelentése helyesen értékelte, a friss élelmiszerekből különféle baktériumkultúrák hatására a létfontosságú vitaminok mikrobiológiai szintézisén keresztül a tápanyagtartalom feldúsul és a bennük lévő szénhidrátok és fehérjék könnyebben emészthetővé válnak. A több ezer éves civilizációk tapasztalata alátámasztja azt, hogy a probiotikus tápanyagok felbecsülhetetlen értékű szövetségesei az emberiségnek, melyet a modern tudományos kutatások minden kétséget kizáróan megerősítenek. Több mint 49. 000 tudományos publikáció található a National Library of Medicine-ben pusztán az élesztősejtes fermentáció jótékony hatásairól. A kettős fermentációs technológia élesztősejtek mellett jótékony baktériumokat is használ a második lépcsőben.
 


Jelenlegi ára: 7 000 Ft

Az aukció vége: 2012-01-17 16:16
. Organic Mission SUPRAKIDS - Jelenlegi ára: 7 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése